Logo Pic
Komám 2022. november 05.

Mi a különbség az éles fegyverek és az airsoft fegyverek kezelése között?

Ez a bejegyzés a Higher Level Group első tréningnapjának kiegészítő anyaga. Igyekszem a jelenlegi ismereteim alapján kialakított álláspontomat ismertetni és elmagyarázni azokat az alapelveket amelyek szerintem a magasabb szintű játékstílus kialakításához és kialakulásához szükségesek. Nem vagyok tévedhetetlen, de úgy gondolom kijelentéseim a mai magyar airsoftban érvényesek és helytállóak. Ha nem így gondolod, használd a komment szekciót, ahol kultúrált formában kifejtheted a véleményed.

lowready.jpg

Az éles fegyverek emberi élet kioltására alkalmas ezközök, míg az airsoft fegyverek, még akkor is, ha minden szabályra fittyet hányunk, maximum súlyos, maradandó sérülés okozására képesek. Nem mintha az nem lenne baj, hiszen a szeme világát senki sem veszítené el szívesen. Mivel azonban tapasztalataim szerint a legtöbb játékos betartja a fontosabb biztonsági szabályokat, különös tekintettel a szemüveg viselésére, a játékokon néhány kisebb seben és kék folton kívül más bajunk nem esik.

deadsoldier.jpg

Éppen ezért lehetünk lazábbak a fegyverkezelést illetően, hiszen nem várható el minden játékostól, hogy teljes mértékig betartsa az éles fegyverekre vonatkozó előírásokat. Ez egy hobbi és lehetetlen feladat lenne ezek betartatása és végső soron elvenné a játékosok kedvét a hobbi folytatásától. Emellett az airsoft fegyverekről legtöbb esetben hiányoznak az éles megfelelőik kezelőszervei, emiatt sem egyezhet meg teljesen a gyakorlás a két esetben.

airsoftsniper.jpg

Mivel azonban a HLG célkitűzései között az értelmes játék és a milsim szemlélet terjesztése is szerepel, elengedhetetlen bizonyos szintű fegyverkezelési fegyelem megkövetelése. Nem csak azért, mert ez nagyon jól mutat és magasabb szintű elköteleződést jelez, hanem a játékos hatékonyságának növelése érdekében is. A felesleges mozdulatok, a felelőtlen fegyverkezelés mind vereséghez vezetnek egy harc esetén, így az elvárható fegyelemre képtelen játékosok az egész csoportot gyengítik magatartásukkal.

Kell lennie egy egységes nyelvezetnek és viselkedéskultúrának, hiszen ezek segítenek a csoport összetartásának, működésének fenntartásában akár stresszhelyzet esetén is. Ha a játékosok nem értik meg egymást, nem is tudnak összehangoltan tevékenykedni.

Mit tehetünk a milsim életérzésért a fegyverkezelésben?

Véleményem szerint a milsim ma már nem egy játékmód, hanem játékos szemlélet. Ma már szinte teljesen eltűntek a lassú, kevés kontakttal járó szervezések és helyüket a gyorsabb, filmszerűbb játékok vették át. Ezeken a rendezvényeken a játékosok zömének nincsenek meg a megfelelő ismeretei és tapasztalatuk a milsim szemléletű játékhoz. Ennek okán én az olyan játékokban látom a jövőt, ahol a fesztelenebb és a taktikusabb játékot igénylő játékosok is megtalálhatják a maguk örömét. Ez könnyen megoldható a megfelelő frakciók felkínálásával.

A milsim életérzés – ahogyan én látom – a fegyverkezeléssel kezdődik. Ha megnézed, hogyan fogja valaki a pályán a fegyverét, láthatod, hogy melyik szekcióhoz tartozik. Aki a mellkasán keresztbefektetve forgolódik a karabélyával, nem érdeklődik a milsim iránt, vagy csak senki nem mutatta meg neki azt, hogy másképpen, komolyabban is lehet játszani, esetleg új játékos, aki a YT videókon látta, hogy a menő Specnaz katonák is így tartják a fegyverüket.
Aki a fegyvere csövét a föld, vagy az ég felé tartja, és igyekszik kerülni azt, hogy ha nem harcol, másokra fogja a fegyverét, már képzettebbnek, tapasztaltabbnak mondható, vele lehet valamit kezdeni.

Persze ez nem tévedhetetlen indikátor, de jó eséllyel megmutatja, ki mellett érdemes haladni, kivel lehet ,majd hatékonyan együttműködni a pályán.

Tűz és Mozgás!

Sziasztok!

KERESD a HIGHER LEVEL GROUP-OT, HA KOMOLYAN GONDOLOD A JÁTÉKOT!

Facebook csoport

Instagram

Youtube

Vissza a címlapra
Airsoft komolyan
Legjobban pörgő posztok
Nagy maasdam sajt teszt
Linda Morvai • 21 nap
A Salernitana elleni mérkőzés
Apuleius • 5 nap
Az Atalanta elleni mérkőzés
Apuleius • 1 nap
Nagy változások várhatók a középpályán
venember83 • 6 nap
Továbbra is Motta a Juve első számú kiszemeltje
venember83 • 8 nap
Cikkek a címlapról
Feltámasztjuk a férjem libidóját!
Hat év elteltével Carlo és Elena Amatriciani házassága válságba kerül, Carlo ugyanis – ahelyett, hogy óránként hálát adna a sorsnak, amiért Elena kaliberű nő jutott neki – egyik reggel arra ébred, hogy képtelen immár izgatónak találni a hitvesét. Elena nem mutatkozik éppen megértőnek a probléma…
Tökéletes helyszín, de minek?
A közösségi médiában "hallottam" először Úrkútról, és az ott található őskarsztról, ami fotók alapján igen vonzónak is tűnt. Természetesen én is megakartam nézni, amire végre most sor is került. Röviden a véleményem? Tökéletes! A kérdés csupán az, hogy minek? Fotó: úrkúti őskarsztJánosi…
>