Logo Pic
Raáb Szilvia 2022. január 20.

A világ egyik legkellemesebb időjárása Fuerteventurán van!

Naponta látok tévesen keringő információkat, időjárás előrejelzésre utaló megjegyzéseket nemcsak, Fuerteventura, de az egész Kanári-szigetek időjárásával kapcsolatban, ezért most megpróbálom összeszedni a legfontosabb dolgokat - a tisztán látás végett - és segíteni eligazodni az időjárással kapcsolatban. 

kana_ri-kisokos-e_vszakok-idoja_ra_s-kana_ri-szigeteken-4.jpg

A Kanári-szigetek klímája az egyik legjobb és legegészségesebb a világon. Ezt nem nem csak én mondom, hanem a kutatók is. Egész évben kellemes meleg uralkodik a szigeteken, 23 fokos átlaghőmérséklettel, ami nagyban befolyásolja az ember kedvét. Amikor érzed a nap melegét a bőrödön, a friss óceáni levegőt, ahogyan beszívod és az óceán morajlását, az valódi életerővel tölt fel! 

A szigetek közül Fuerteventura a legmelegebb (bár nagy eltérés azért nincsen). Évente több mint 300 napot süt a nap és ahogyan már fentebb is írtam, szinte mindig meleg van. 4 évszak nem létezik, pár fok eltérés van a nyári és a téli hónapok között, ami azt jelenti, hogy télen "csak" 20-26 fok van napközben, míg nyáron 25-32. Szerencsére sosincs 40 fok mint máshol, ami rendkívül kellemessé teszi a nyarat. 

236019_f457d43845fb407cec98a779c299a7f0082816c1_original.jpg

Ha megnézed az előrejelzéseket, láthatod, hogy "csak" 20-21 fokot ír, ami valójában csak egy mérce, a hőérzet az, ami igazán mérvadó. Ezt befolyásolja a nap beesési szöge és a páratartalom is, így ilyenkor valójában inkább 25-27 fok van. Ez rendkívül becsapós és érdemes odafigyelni rá, ugyanis könnyedén le lehet égni, én mindig azt javaslom, hogy minimum 30 de inkább 50 faktoros naptejet hozz magaddal, ha ide utazol. Ha mégis leéégnél, akkor pedig ne a nagyon drága, különleges krémeket keresd, hanem az aloe verát, ami a sziget egyik legfőbb növénye. Hűti a bőrt és egyben regenerálja is, ráadásul frisset is tudsz venni krém helyett és azzal bekenni az égett területet.  

Az óceán szokott a másik kérdés lenni, amiről megint csak lehet mindent olvasni. Szerintem ez teljesen emberfüggő, ugyanis van, aki csak a langyos tengerben szeret fürödni és van, aki azt szereti, ha kicsit hűs, ami frissítőleg hat napozás közben. Fuerteventurán az utóbbi van, ugyanis óceánról beszélünk, így sosem lesz 27-28 fokos. Az éves átlaghőmérséklete a víznek 20-23 fokos, nyári időszakban picit melegebb. A partok rendkívül tiszták, világszinten ismertek és különlegesek. Sokan Jandiát tartják a világ egyik legszebb partszakaszának, ami szerintem is csodálatos! 

 morro-jable-beach-135mm.jpg

Mire lesz szükséged tehát, ha ide utazol?

Napszemüveg és naptej a legfontosabb, valamint egy kényelmes strandpapucs. Rövid, könnyű ruhák napközben, bikini és egy pár hosszúujjas estére. Az eső nagyritkán esik, évente mindössze pár alkalommal, így kabátra egyáltalán nem lesz szükséged. 

summer-ga6d9321fa_1920.jpg

Vissza a címlapra
Fuerteventura
Őszintén szólva, amikor először utaztam Tenerifére, fogalmam sem volt, mit várhatok a Kanári-szigetektől. Persze, mondták, olvastam, hogy a Kanári-szigetek Afrika partjaitól nem messze fekszenek, és hogy az időjárás biztosan jó lesz, és pár nap alatt összeszedtem minden elérhető információt. De ezeken a meglehetősen nyilvánvaló tényeken kívül nem tudtam, mire készüljek. Azzal pláne nem számoltam, hogy hazaérve Magyarországra már a költözésem tervezem. Na, persze ez már több mint 20 éve történt! Ugyan Tenerifén élek, de a többi sziget is a szívemhez nőtt, és munkám miatt heti, kétheti rendszerességgel járom be némelyiket :) Ez a blog a legöregebb, leglaposabb, legsivatagosabb, legkopárabb, de mégiscsak a gyönyörű, a vonzó, az álomszerű Fuerteventuráról szól.
Legjobban pörgő posztok
Nagy sertés tepertő teszt
Linda Morvai • 8 nap
Agresti: „Nem változott a Juve álláspontja, több távozó lesz nyáron”
venember83 • 5 nap
Motta és Anderson érkezhet, így pedig Chiesa is hosszabíthat
venember83 • 7 nap
Allegri: „Folytatjuk a pozitív sorozatunkat”
venember83 • 2 nap
Napi érdekes - 516
JTom • 2 nap
Cikkek a címlapról
Vác Honvédelmi Nap - 2024.04
Először rendezték meg Vácot, a Honvédelmi Napot, április 13-án, szombaton, a Piarista Kilátó Központ melletti Anzelm kertben. Aki kilátogatott, az élőben láthatta a a Magyar Honvédség láncos technikáját, köztük a legújabb beszerzést, a Leopard 2A7HU harckocsit. Egyes járművekbe fel lehetett mászni,…
Wonkák
Megnéztem a Wonkát, a Willy Wonka és a csokigyárat és a Charlie és a csokigyárat kifejezetten olyan szemmel, milyen elemekre épít a korábbi művekből a 2023-as megjelenésű Wonka. Bár előzménytörténet, hivatalosan nem kapcsolódik sem az 1971-es, sem a 2005-ös filmhez. Ennek ellenére számos kapcsolat…
>