Logo Pic
GastroGuide 2022. december 03.

6+2 Burger amit muszáj kipróbálnod

A street foodok királya, ami soha nem megy ki a divatból: a hamburger. Mostanában ezeken a helyeken ettük a legjobb burgert, és ajánljuk nektek is jó szívvel – nem csak Budapesten. Nem lövünk le minden poént, inkább csak utat mutatunk, merre induljatok, és bizonyosodjatok meg a saját ízlelőbimbóitokkal a legjobb bucik és húsok forgatagáról.

 

TGI Fridays Budapest

 

bacd7eb5-f399-4e25-940d-34c274b24f10.jpeg

 

Hamisítatlan amerikai street food ízek és életérzés, épphogy nem áll az étterem előtt egy Cadillac. Ahol a tévében meccseket nézhetsz, miközben az omlós hambit és a ropogós sült krumplit majszolod, vagy a turmixodat szürcsölöd. Kalóriabomba és boldogság, ujjakon lecsurgó szafttal. Nyammm.

Cím: TGI Fridays Oktogon: 1067 Budapest, Oktogon tér 3.

TGI Fridays Westend: 1062 Budapest, Váci út 1-3. Westend Bevásárlóközpont földszint

 

 

Meatology

 

9751bbd4-2234-4d2a-8c8c-e52d865e9c04.jpeg

 

Ha burger, akkor a Meatology egyszerűen megkerülhetetlen. A húsok Mekkája, ahol pillanatok alatt függővé válsz. Szaftos, forró, érlelt húsok, friss zöldségek, házi szószok, különleges sajtok és a vajas buci... Ha épp fogyózol, akkor függeszd fel, mert ez kihagyhatatlan! Nem véletlen, hogy évről évre képtelenek vagyunk lehagyni a listánkról.

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 15.

 

 

Petrol Beer & BBQ

 

1c4b94ad-d48d-4e6b-add9-f5edd9339fcd.jpeg

 

Újonnan nyílt, újhullámos BBQ hely, ahol új szemszögből közelítik meg a közismert és népszerű street food ételeket, anyári grillezések fílingje köszön vissza az esti lakomák színhelyén. A kínálatot nem mondanánk éppen könnyednek, de a füstös, szaftos, ragacsos finomságok és a kézműves sörök szerelmesei itt egészen biztosan megtalálják a számításaikat. Mindenki nagy kedvence a Mini-Burgerek, amit akár minden ízben tesztelhetsz! Hogy mást ne mondjunk, a Philly Cheese Steak szendvics, az étlap egyik legkomolyabbika: grillezett flank steak, olvasztott cheddar, karamellizált hagyma és paprika kerül a puha hotdog kenyérbe. 

Petrol Beer and Barbeque címe: 1085 Budapest, József krt. 35.

 

 

 

Spíler Buda

 

916a4ce1-8fc8-40a0-81e7-d8a70676a184.jpeg

 

A környék abszolút legjobb kézműves hamburgereikétségkívül a MOM Parkba költözött, féktelen és vadrocksztár asztalainál kaphatók. A vagány gasztrokocsma rövid, ámde velős és felejthetetlen burgerkínálatából nálunk most a Spíler Buda Csirkeburger vette át a vezetést. A ropogós bundázott csirkével, paradicsom lekvárral és avokádókrémmel töltött puha buci egyszerűen mennyei!

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 53 (MOM Park)

 

 

Grøenk Bistro, Velence

 

b6d96411-79a1-4f5c-9982-148197612a34.jpeg

 

A Grøenk Bistro elsőre nem egy klasszikus bistro , de ne felejtsük el, hogy azon, a pompás brunchon kívül bisztrókínálatukban is le tudnak nyűgözni seperc alatt. A házi ízek, a faszenes grillen készült ételek mellett most inkább ejtsünk szót az ínycsiklandó burgerekről, melyek díjnyertes, minőségi, kézműves alapanyagokból, és a kecskeméti NPK Beef 100% Charolais marhából készülnek. Természetesen a ház specialitása az első számú választás: érlelt marha-húspogácsával, gorgonzolával, spenótlevéllel, házi paradicsomszósszal és házi hagymalekvárral tömik dugig a faszénen készült bucit! 

Cím: 2481 Velence, Tábor utca

 

 

Újváros Bisztró, Szarvas

 

04148ca0-da57-4941-94ad-fc303c7c2fe4.jpeg

 

Nem titkoljuk, hogy odavagyunk a szarvasi High-Tech épületben nyílt grandiózus és lélegzetelállító étteremért, amely immár végleg odaszögelte magát a gasztro térképre. Egyetlen és egyszerű burgerük a bárfalatoknál keresendő, s noha nem egy agyonvariált fogásról van szó -, nincs benne szarvasgomba vagy karamellizált körte -, amit egy finom hamburgernek tudnia kell, azt az újvárosi szendvics maradéktalanul hozza. Az ízletes coleslaw saláta és fűszeres burgonya chips már csak hab a tortán: az egész úgy jó, ahogy van.

Cím: 5540 Szarvas, Arborétum u. 2.

 

 

Bitang Burger, Alsóörs

 

f8ff2356-d0ff-440b-abe4-121d71db9d1e.jpeg

 

Nem véletlen a név, a Bitangban bitangos kaják vannak. Ha a Balatonnál jársz, az északi parton mindenképp ugorj be ide, mert akkora hústornyok várnak, hogy leesik az állad, és nem az ajtóban, hanem a tányérodon. Vidám hangulat, rock ’n’ roll életérzés, füstös kaják, de a kemény külső mögött odafigyelés és kedvesség rejtőzik: gluténmentes változatban is kérhetők a szendvicsek, ahogy van vegán burger is.

Cím: 8226 Alsóörs, Endrődi Sándor utca 24/A.

 

 

Farm Burger, Vác

 

b4351fc4-3b7d-4212-8de0-35a0e74a167c.jpeg

 

A legtöbb vélemény, amit eddig hallottunk a helyről, az a különleges ízvilágot, a húsok meglepő és isteni fűszerezését dicsérte. Elmentünk hát, hogy megbizonyosodjunk róla, tényleg olyan-e jó dolgokat kutyulnak-e a váci „boszorkánykonyhában”, mint azt mondják. Nos, röviden szólva: tényleg. A majonézes szósz az egyik legínycsiklandóbb, amihez valaha is szerencsém volt, nem tudom, hogy csinálják, de még a csupasz kenyérre is szívesen ezt kenném. Ezek után el tudjátok képzelni, milyenek a burgerekSzóval irány a Dunakanyar!

Cím: 2600 Vác, Március 15. tér 21.

Vissza a címlapra
GastroGuide
Ételek, nyersanyagok, piacok, séfek, fûszerek, konyhai titkok, ételkritikák, receptek, minden ami a fôzéssel kapcsolatos! www.gastroguide.hu
Legjobban pörgő posztok
Di Marzio: Allegri távozása biztos, csak a részletek kérdésesek
venember83 • 2 nap
Célegyenesben Felipe Anderson szerződtetése
venember83 • 8 nap
A Kádár-kocka
Kerek Bálint • 6 nap
Yıldız lehet a megújuló Juve arca
venember83 • 6 nap
A Cagliari elleni mérkőzés
Apuleius • 4 nap
Cikkek a címlapról
Így vezethet a rossz egérhasználat ínhüvelygyulladáshoz
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jelentősen enyhíthető.
Vadvirágos „földlabdák" tojástartóból
Kedvcsináló újrahasznosításhoz és kertészkedéshez, avagy kreatív foglalkozás gyerekekkel a Föld napjára. A Föld napjára idén azzal készültünk, hogy vegyes virágmagokat rejtő papírmasé golyókat formázunk, amit az ovistársak kapnak ajándékba a jeles napon. A gyerekek a kertben vagy bárhol a…
>