Logo Pic
venember83 2023. február 01.

De Siervo: „Nem lehet a Juve az egyetlen bűnös”

serie_a.jpgA Serie A vezérigazgatója, Luigi De Siervo még a fellebbviteli bíróság indoklása előtt beszélt a Juventus helyzetéről a La politica nel calcio műsorban, amely huszadik éve fut a Rai sugárzásában. A felső vezetőt ezúttal Guido Vaciago, a Tuttosport igazgatója, illetve a Milano Finanza újságírója, Francesco Bertolino, valamint Luciano Mondellini, a Calcio e Finanza vezetője kérdezte.

A liga vezetője először is a tőkenyereség problémájáról és a Juventust sújtó büntetésről beszélt: „Óvatosan fogalmaznék, mert mindenki értetlenül áll az eseményekkel szemben, az időzítésnek is köszönhetően, és ez az egész szégyenérzetet is okozott. Először is szükség lenne adott szabályokra, mert jelenleg úgy tűnik, hogy számos csapat esetében nem történt semmilyen szabályszegés. Meg kell értenünk jobban ezt az aszimmetriát úgy Olaszország, mint Európa vonatkozásában. Várjuk a bíróság indoklását, és mindannyian szeretnénk jobban megérteni az egészet. Remélem, hogy végül sikerül a legjobb megoldást találni. Nehéz elképzelni azt, hogy a Juventus az egyetlen felelős a tőkenyereség rendszerében, amely rendkívül elterjedt nem csak Olaszországban, hanem nemzetközileg is. A aszimmetria nyomán csak egy olasz csapatot büntetnek, ezt alaposan meg kell vizsgálni, mivel ellenkező esetben jelenlegi ismereteink szerint nehéz megérteni a helyzetet.

Egy sport igazságszolgáltatási rendszer részei vagyunk, és tisztelnünk kell a szabályait és a hatóságait. Szeretnénk megismerni az indokokat, mielőtt végleges véleményt formálnánk. Szerintem a probléma a szabályrendszerben rejlik. Szeretnénk világszintű tudatosságot látni a probléma tekintetében, amely szabályozásra szorul. Szeretném meghívni a FIFA munkatársait, hogy azonosítsák az alapelveket, amelyek adott módon bemutathatók és elmagyarázhatók a nagyközönségnek.

Ma rendkívüli zűrzavart látok, az emberek nem értik, miért büntetnek egy klubot, míg a másikat nem, pedig a tőkenyereséghez két klub kell. Meg kell értenünk, mit értékeltek a bírák annyira súlyosnak, hogy ilyen kemény büntetést szüljön a bajnokság időtartama alatt. Nyilván nincs erre vonatkozó információ, nincsenek bizonyítékaink, amelyeket a bírák kiértékeltek, s emellett aszimmetria is sújt minket. Ez a probléma megoldható, ha léteznek szabályok, amelyeket egyértelműen mindenki tiszteletben tart.”

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
A Lazio elleni mérkőzés
Apuleius • 3 nap
Di Marzio: Allegri távozása biztos, csak a részletek kérdésesek
venember83 • 4 nap
Tudom, hogy beállt a Fidesz mögé, de olyan jó zenéi vannak!
RRRecorder • 1 hónap
A Kádár-kocka
Kerek Bálint • 9 nap
Yıldız lehet a megújuló Juve arca
venember83 • 8 nap
Cikkek a címlapról
Széchényi Ferenc naplóbejegyzései és utolsó bécsi évei. Első rész
1754. április 28-án született gróf Széchényi Ferenc, kora egyik leggazdagabb főura és legjelentősebb államférfija, nemzeti könyvtárunk megalapítója, a magyarországi kultúra egyik legbőkezűbb mecénása.  Czetter Sámuel: Gróf Széchényi Ferenc. Rézmetszet. In: Vályi András: Magyar Országnak leírása. 3.…
Nagy válságok a történelemben
Az emberiség az írás feltalálása óta, vagyis az elmúlt 5 évezredben számtalan nagy válságot átélt már. Óriási megrázkódtatás jelentett például Krisztus előtt 1200 évvel az úgynevezett tengeri népek támadása, mely elsöpört számtalan Kis-ázsia kultúrát (pl a Hettita Birodalmat) és teljesen átrajzolta…
>