Logo Pic
Life Advisor 2023. január 25.

A 7 főbűn egy kapcsolatban

fobun_kapcsolatban.jpgNem vagyunk tökéletesek. Senki sem tökéletes. Még fiatal korunkban is közvetetten tanítanak minket a rossz szokásokról olyan történetekkel, mint a "Teknős és a nyúl", amelyben a nyúl szokása, hogy túl magabiztos és lusta, ami a teknős elleni versenyben vereséget okoz. Amikor a kapcsolatokról van szó, különösen párkapcsolatokról, sok rossz szokás tudatosan vagy tudat alatt fordul elő a kapcsolatban élő felek között. Ezeknek a rossz szokásoknak a hatása az elhanyagolás, a neheztelés és a kapcsolat megszakadásának érzéséhez vezethet, ami megnehezíti a párok számára az egészséges és kielégítő kapcsolat fenntartását. A hét főbűnt arra fogjuk használni, hogy bemutassuk azokat a rossz szokásokat, amelyek egy kapcsolatban előfordulhatnak. Szeretném felhívni a figyelmed, hogy ez nem a rossz szokások kimerítő listája, ez csak néhány példa a rossz szokásokra. Ezen szokások azonosításával és kezelésével azonban te és a párod erősebb és ellenálló kötelék kiépítésén dolgozhattok.

Azok, akik kapcsolatban élnek, remélem, hogy nem ismeritek fel ezeket a bűnöket, ha viszont igen, kérlek, legyen ez a poszt ébresztő számotokra. Azok pedig, akik egyedülállóak, remélem, hogy ez a poszt útmutatást nyújt ahhoz, hogyan lehet sikeres kapcsolatotok a jövőben.

Harag - Szöveges üzeneteken keresztül "pampogsz"

Ez arról szól, hogy a konfliktusokat és a nézeteltéréseket szöveges üzeneteken keresztül bonyolítjuk, nem pedig személyesen vagy telefonon. Ez lehet akár dühös vagy vádló üzenet küldése, személyes támadások előkészítése, hangulatjelek vagy szarkazmus használata az ellenségeskedés és a harag közvetítésére.

Az ilyen viselkedés ugyanolyan, mint a főbűnök közül a harag bűne, mivel magában foglalja a harag és a frusztráció különböző módon történő kifejezését. A haragot gyakran erős és időnként kontrollált haragként határozzák meg. Ebben az összefüggésben a szöveges üzenetek, a harag vagy frusztráció kifejezésének tekinthető, valamint a személyes interakciók közvetlenségétől való elhatárolódásnak. Az önkifejezésnek ez a módja elkerülhetetlenül ellenséges vagy agresszív viselkedésként jelenik meg.

Ezenkívül úgy is tekinthető, mint a hajlandóság hiánya arra, hogy szembenézz a helyezettel és a pároddal, ami a gyávaság egyik formája. Ez a viselkedés károsíthatja a kapcsolatot, mivel ahhoz vezethet, hogy a párod úgy érzi, hogy nem tiszteled és érzelmileg eltávolodtál tőle.

Kevélység, büszkeség - Nyilvánosan viccet csinálsz a párodból

Rossz szokás olyan nyilvános vicceket készíteni, amelyek lekicsinylik a párod mások előtt, általában társadalmi környezetben. Lehet, hogy véletlen volt, vagy szándékos, de ez a szokás bántó és kínos lehet a párod számára. Az ő szemszögéből nézve ez jelezheti az érzései iránti tiszteleted hiányát.

Azzal, hogy nyilvánosan viccet csinálsz a párodból, folyamatosan csökkented a párod imázsát. Amit csinálsz, az a nyilvános megaláztatás egy formája. Ez a viselkedés pedig elfogadhatatlan és soha nem is lesz elfogadható.

Lustaság - Túl kényelmes vagy

Amikor egy kapcsolat kényelmessé válik, az olyan helyzetre utalhat, amikor te és a párod abbahagyjátok a kapcsolat fenntartására és fejlődésére irányuló kísérleteket. Ehelyett önelégültté váltok és természetesnek veszitek egymást. Ez különböző módokon nyilvánulhat meg, például, elhanyagoljátok a megbecsülés és a szeretet kimutatását vagy nem szántok időt egymásra.

Ez ugyanolyan, mint a főbűnök közül a lustaság. A lustaságod miatt nem törődsz a kapcsolatoddal és a pároddal. A párod iránti megbecsülés vagy érdeklődés hiánya, az egymásra fordított idő elmulasztása vagy a konfliktusok megoldásának elmulasztása mind a kapcsolat elhanyagolásának tekinthető. 

A lustaság a kapcsolat és az intimitás hiányához vezet, végül pedig a kapcsolat végét okozza.

Irigység - Összehasonlítod a kapcsolatod másokéval

Ha összehasonlítod a kapcsolatod másokéval és ennek megfelelően méred a kapcsolatod sikerét és intimitásának, elkötelezettségének vagy akár a boldogságának a szintjét, az elkerülhetetlenül a pároddal való kapcsolat végéhez vezethet. Tapasztalataim szerint a fű soha sem zöldebb a másik oldalon.

Az irigységet úgy definiálják, mint a neheztelő vágyakozás érzését, amelyet valaki más tulajdona, tulajdonságai vagy szerencséje kelt fel. Ez a viselkedés összefügg az irigység bűnével, mivel magában foglalja mások kapcsolatainak vélt erősségeinek vagy előnyeinek vágyát.

Ha folyamatosan összehasonlítod a kapcsolatod mások kapcsolatával, akkor nem fogsz tudni a saját kapcsolatod erősségeire és előnyeire összpontosítani. Ez elégedetlenséghez vagy nehezteléshez vezet és károsítja a kapcsolatod azáltal, hogy állandóan olyan összehasonlítgatásba kezdesz, amelyet soha nem fogtok tudni teljesíteni. Meg kell értened, hogy soha nem fogod megtudni mások kapcsolatának teljes képét, kivéve ha nem a saját kapcsolatodról van szó.

Bujaság 

Arról a vágyról van szó, hogy romantikus vagy szexuális érdekeket kövessünk az aktuális kapcsolatunkon kívül, beleértve a fizikai vagy érzelmi kielégülés keresését flörtölés, randizás vagy más ügyek révén. 

A bujaság, a szexuális élvezet iránti intenzív vágy. Ez a viselkedés egyértelműen kapcsolódik a bujaság bűnéhez, mivel magában foglalja a fizikai vagy érzelmi kielégülés keresését a kapcsolaton kívül. Ez rendkívül káros lehet minden kapcsolatra, mivel a párod elárultnak, bizalmatlannak és érzelmileg leválasztottnak érezheti magát.

Falánkság

Ha a párodra támaszkodsz érzelmi vagy pénzügyi támogatásért, esetleg elveszettnek vagy üresnek érzed magad nélküle, az azt jelezheti, hogy túlzott szükséged van a párod jelenlétére, támogatására. Egyszerűen fogalmazva túlságosan függsz a párodtól, ami több problémát is okozhat.

Sajnos sok kapcsolat létezik, ahol egészségtelen az egyensúly. Ilyenkor az egyetlen út, amin járunk az autonómia és a függetlenség hiánya. Bizonytalannak érzed magad és függsz a párodtól. Senki sem tapasztalhatna meg ilyen érzelmeket, ha egészséges kapcsolata lenne.

A párodtól való túlzott függőség negatívan befolyásolhatja a kapcsolatot. Ráadásul mindezek a falánkság bűnéhez kapcsolódnak. Azért van ez, mert az érzelmek magukban foglalják a párod jelenlétének vagy támogatásának szükségességét.

A többi bűnnel ellentétben a bizonytalanság, az alkalmatlanság vagy a társfüggőség érzése inkább magadban, mint a párodban jelentkezik. Míg a többi bűn, rossz szokása inkább a párodra voltak negatív hatással.

Kapzsiság

A párod cselekedeteinek ellenőrzése magában foglalja a túlzott hatalomvágyat és a párod életének ellenőrzését. Ez az önzés egy formája, ahol a te igényeid és vágyaid előtérbe helyezed a párod igényeivel szemben. Ez neheztelés, frusztráció és széthúzás érzéséhez vezethet a kapcsolatodban.

A kapzsiság bűnét gyakran úgy határozzák meg, mint a gazdagság, a státusz, a hatalom vagy az öröm iránti túlzott vágyat. 

Ebben az összefüggésben a kapzsiság az, amikor túlságosan irányítod és elhanyagolod a kapcsolatod egyéb aspektusait, például az érzelmi intimitást, a bizalmat és a kölcsönös támogatást. Ez az egyensúlyhiány a kapcsolatban, ahol az egyik személy uralja a másikat és a másik személy idejét és autonómiáját nem tartják tiszteletben, mindkettőtöknek kárt okoz. 

Összefoglalva a kapcsolat rossz szokásai összehasonlíthatók a hét főbűnnel, mivel romboló hatással lehetnek a kapcsolatra. Minden bűn, legyen az harag, büszkeség, irigység, falánkság, kapzsiság, különféle módon nyilvánulhat meg és kárt okozhat a kapcsolatodban.

Légy tisztában ezekkel a rossz szokásokkal és foglalkozz velük, mert ha nem, az a kapcsolatod széteséséhez vezethet. Minden bűnnek megvan az ereje ahhoz, hogy romboló legyen egy kapcsolatban és egyetlen bűn sem nagyobb vagy hatalmasabb, mint a többi. Minden bűn vörös zászlónak és figyelmeztető jelnek tekinthető, amely, ha nem foglalkoznak vele, a kapcsolat végét okozza majd. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

Vissza a címlapra
Life Advisor
A Life Advisor-nál abban segítünk neked, hogy megvalósíts és megteremts mindent, amire csak vágysz. Lehetetlen küldetésnek tartod? Tesztelj minket és bebizonyítjuk az ellenkezőjét.
Legjobban pörgő posztok
Nagy kakaós kalács teszt
Linda Morvai • 16 nap
Napi érdekes - 513
JTom • 5 nap
Megvan a megállapodás Koopmeiners szerződéséről?
venember83 • 3 nap
Rabiot: "Még nem hoztam döntést a jövőmmel kapcsolatosan"
Apuleius • 8 nap
„Sírni tudnék, de ordítok inkább” – Galaxisok-interjú és Ellenszélben-albumpremier
soostamas • 7 nap
Cikkek a címlapról
A gyermeknyelv kutatása
Megjelent: Magyarország 1977/37, 22. o. Alighanem Pszametikhosz fáraó volt az első „gyermeknyelvkutató”. Hérodotosz beszámolója szerint a fáraó kíváncsi volt rá, hogy melyik nyelv a legősibb a világon. E rejtélyt úgy vélte megoldhatónak, hogy két gyermeket a külvilágtól teljesen elzártan…
Gyermekkorom húsvétjai
Haragudtunk volna, ha elmarad a hidegvizes locsolás   A húsvétról nekem azonnal a babarózsa jut az eszembe. Emlékeim szerint ilyenkor már szinte mindig ragyogó, szép időnek örülhettünk. A kertben  kinyíltak az első tavaszi virágok: a jácint, a tulipán, a nárcisz. A kapu mellett álló babarózsabokor…
>