Logo Pic
Parkinca 2023. február 04.

Tegnap megint szép, havas volt a táj

Eszméletlen viharos szél fúj kinn, esett egy kis dara is délelőtt, de a tegnapi szép hó szinte teljesen elolvadt mára. Tegnap se tartott sokáig, de egy kicsit legalább szép volt, már ennyi is jól esik, legalább mutatott valamit magából a tél. 
Csak az ablakból fotózgattam, így egész más a kert. 

kk_img_20230203_124601.jpg

kk_img_20230203_124637.jpg

kk_img_20230203_124712.jpg

kk_img_20230203_124803.jpg

Ma délelőtt már kinn voltam és betakargattam a fügét, a japán juhart és a kínai selyemmirtuszt, mert holnapra már erős fagyot ígérnek. Bár szerencsére úgy látom, hogy csökken, mert valamelyik nap még -10 volt a legtöbb, aztán csak -9, most pedig már csak -8, de ezeknek a növényeknek ez is ártalmas lehet. 
Azt nem tudom, hogy majd mivel takarom pl. a fügét, amikor már nagy bokor lesz. 

Kihordtam még két talicska szénát is azok közé a növények köré, amik mellett már eléggé berohadt az ősszel kirakott cucc. Így a száraz széna majd ad nekik valami védelmet a fagy ellen, ha el nem hordja a szél. 

 

Vissza a címlapra
Mátra alján, falu szélén...
,,A kert egyszerűen nem engedi, hogy lelkileg öreg légy, hisz túl sok remény és álom van még, ami nem valósult meg.” (Allan Armitage)
Legjobban pörgő posztok
Nagy kakaós kalács teszt
Linda Morvai • 16 nap
Napi érdekes - 513
JTom • 5 nap
Megvan a megállapodás Koopmeiners szerződéséről?
venember83 • 4 nap
Ismét szinte tökéletes – Ilyen volt a Depeche Mode az MVM Dome-ban
srecorder • 1 nap
Rabiot: "Még nem hoztam döntést a jövőmmel kapcsolatosan"
Apuleius • 8 nap
Cikkek a címlapról
A gyermeknyelv kutatása
Megjelent: Magyarország 1977/37, 22. o. Alighanem Pszametikhosz fáraó volt az első „gyermeknyelvkutató”. Hérodotosz beszámolója szerint a fáraó kíváncsi volt rá, hogy melyik nyelv a legősibb a világon. E rejtélyt úgy vélte megoldhatónak, hogy két gyermeket a külvilágtól teljesen elzártan…
Gyermekkorom húsvétjai
Haragudtunk volna, ha elmarad a hidegvizes locsolás   A húsvétról nekem azonnal a babarózsa jut az eszembe. Emlékeim szerint ilyenkor már szinte mindig ragyogó, szép időnek örülhettünk. A kertben  kinyíltak az első tavaszi virágok: a jácint, a tulipán, a nárcisz. A kapu mellett álló babarózsabokor…
>