Logo Pic
Msylwia 2022. május 05.

4 ok, amiért gyorsabban öregszünk

7_rossz_szokas_amitol_gyorsabban_oregszunk_1.jpg

Mi lehet az oka annak, hogy egyesek még 50 évesen sem ráncosodnak? A kor előrehaladtával sajnos természetes jelenség az öregedési folyamat, elkerülhetetlen a ráncok megjelenése, azonban van pár dolog, amivel az öregedési folyamatot mi magunk gyorsítjuk fel, nem árt ezeket elkerülni. 

Túlzásba vitt napozás

Ezen a héten beköszöntött a forróság, ismét megtelnek a strandok. Bár szerencsére már egyre tudatosabban figyelünk a bőrünkre, hiszen tudjuk, hogy a naptej elengedhetetlen kísérője a napozásnak. Azt viszont kevesen tudják, hogy a bőrünk idő előtti öregedését leginkább a napfény UV-A tartománya váltja ki. A mértéktelen napfürdőzés legalapvetőbb káros következménye a leégés, mely hosszú távon nem csupán a bőr öregedéséhez, de akár daganatos megbetegedések kialakulásához is vezethet. A leégett bőrben lezajló folyamatok összeadódnak, és évtizedek múltán is kifejthetik kártékony hatásukat.  Bizonyos ételekkel elősegíthetjük a bőrünk védekezését a nap káros hatásai ellen, ilyen például a paradicsom. Egy angol tanulmány szerint a paradicsom 33%-kal növeli a szervezet védekezőképességét a leégéssel szemben. Sőt a rendszeres paradicsomfogyasztóknál lassabban jelennek meg a ráncok.

Állítólag a mobiltelefon is hozzájárul az idő előtti ráncok megjelenéséhez, a folyamatos lefelé nézés miatt megszaporodhatnak és elmélyülhetnek a nyakon található ráncok.

Kevés folyadékot iszunk

Napközben könnyen megfeledkezünk a folyadékpótlásról. Pedig az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb  ránctalanító eljárás, ha tudatosan figyelünk a szervezetünk belső hidratáltságára. Hatására kisimulnak a ráncaink, bőrünk állaga feszesebb lesz, a szürke arcszínt felváltja az egészséges árnyalat. A szervezetünk egészséges működéséhez 2-3 liter folyadék elfogyasztása elengedhetetlen. A zöld tea sok antioxidánst tartalmaz, ami nemcsak a szervezetünknek előnyös, de a bőrünkre is fiatalító hatással bír. 

Édesszájúak vagyunk

Az édességet mindenki szereti, pedig ha mégsem esszük meg az ebéd utáni sütit, nemcsak az alakunknak kedvezünk. A cukor a fiatalság megőrzésének egyik legnagyobb ellensége. A bőrünk kollagén szintjének csökkenéséhez vezet, ezzel felgyorsítva a ráncképződési folyamatot. Vigyázzunk, mert a túlzott cukorfogyasztás éveket adhat hozzá a tényleges korunkhoz! A bőrünk elveszíti ragyogását és rugalmasságát, a ráncok szaporodnak és mélyülnek. 

Nem viselünk napszemüveget!

A szem körüli bőr nagyon vékony, nem véletlen, hogy a ráncok ezen a területen jelennek meg a leghamarabb. Sokkal előbb megjelennek a nem kívánt szarkalábak, ha nem hordunk napszemüveget. A sok hunyorgás hatására a szem körül kialakulnak a barázdák.

Végül, de nem utolsó sorban! Azok az emberek, akik boldognak érzik magukat sokkal egészségesebbek, később kezdenek el öregedni és tovább is élnek!

 

Vissza a címlapra
Pár perc az egészségért
Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!
Legjobban pörgő posztok
Nagy kakaós kalács teszt
Linda Morvai • 17 nap
Napi érdekes - 513
JTom • 5 nap
Megvan a megállapodás Koopmeiners szerződéséről?
venember83 • 4 nap
Ismét szinte tökéletes – Ilyen volt a Depeche Mode az MVM Dome-ban
srecorder • 1 nap
Rabiot: "Még nem hoztam döntést a jövőmmel kapcsolatosan"
Apuleius • 9 nap
Cikkek a címlapról
Playa del Moro, ahol a nyugalom és szépség találkozik
Fuerteventura szigetének lenyűgöző homokos partjai között a Playa del Moro kiemelkedik a természeti szépségével és a békés atmoszférájával. Ez a gyönyörű strand a sziget déli részén található, és egy igazán idilli környezetet kínál a pihenéshez és a tenger élvezetéhez. Playa del Moro a természet…
A gyermeknyelv kutatása
Megjelent: Magyarország 1977/37, 22. o. Alighanem Pszametikhosz fáraó volt az első „gyermeknyelvkutató”. Hérodotosz beszámolója szerint a fáraó kíváncsi volt rá, hogy melyik nyelv a legősibb a világon. E rejtélyt úgy vélte megoldhatónak, hogy két gyermeket a külvilágtól teljesen elzártan…
>