Logo Pic
Msylwia 2023. január 18.

Mitől rettegnek leginkább a férfiak?

facebook_bejegyzes_940x788_px_2023-01-18t153944_168.jpeg

Bár ritkán mutatják, de a férfiak is küzdenek félelmekkel, melyekről nem szívesen beszélnek. Mik a leggyakoribb aggodalmak?

Anyagiak, egzisztencia - Amíg világ a világ a férfiak számára fontos tényező, hogy biztosítsák családjuknak az anyagi feltételeket. Szerintük a gyengébbik nemnél lényeges kérdés a férfi egzisztenciális helyzete. Az igazság az, hogy a legtöbb nő nem anyagias, szívük meghódításához figyelmességen keresztül vezet az út.

Tökéletes testkép - A nőkkel kapcsolatban rengeteg sztereotípia kering, hogyan is kellene kinézniük. Nem véletlenül fogyókúráznak, élnek salátán egész életükben, hiszen tudják, hogy a tökéletes alakért meg kell szenvedni. Bizony a férfiakat is frusztrálja a sportos, kidolgozott test kérdése, még ha nyíltan nem is beszélnek róla. Napjainkban a  média, a magazinok, a közösségi oldalak lépten nyomon tele vannak az ideális férfival, így ők is időről időre tesznek azért, hogy jó formában legyenek. Még az is lehet, hogy titokban fogyókúráznak...

Idő előtti kopaszodás - A férfiak jelentős százaléka retteg a kopaszodástól, komoly traumát okoz, amikor elkezd hullani a hajuk. 

Zöld szemű szörny - A féltékenységi jelzőt előszeretettel hozzák összefüggésbe a nőkkel. Ezzel szemben a valóság az, hogy a férfiak ugyanúgy félnek a megcsalástól, még ha nem is vallják be, vagy adnak olyan nyilvánvaló jeleket, mint a nők. A két nem között jelentős különbség van féltékenység tekintetében, míg a nők leginkább az irántuk táplált érzelmek kihűlésétől félnek, addig a férfiak azt nem viselik el, hogy párjuk testével valaki más is fizikai kontaktusba léphet. Bizony a férfiak is aggódnak, olykor-olykor szét is veti őket a düh, ha bejön a képbe egy humoros, elragadó férfi.

Öregedés - Az öregedés egy természetes folyamat, ami előbb utóbb mindenkit utolér. Mégis a férfiakat is félelemmel tölti el, hogy elveszíti erőnlétét, megjelennek az öregedéssel járó fizikai változások, mint például a ráncok, és a már említett hajhullás. Bizony nemcsak a nőket foglalkoztatja az örök fiatalság kérdése.  

És végül, de nem utolsó sorban. Szíve választottja boldog-e? A férfiak azért dolgoznak, azért terveznek, hogy a nőt elégedettnek, boldognak lássák. A legtöbb férfit ez motiválja. Fontos számukra, hogy érezzék az erőfeszítéseik nem hiábavalók.

 

Vissza a címlapra
Pár perc az egészségért
Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!
Legjobban pörgő posztok
Nagy kakaós kalács teszt
Linda Morvai • 16 nap
Napi érdekes - 513
JTom • 5 nap
Megvan a megállapodás Koopmeiners szerződéséről?
venember83 • 4 nap
Ismét szinte tökéletes – Ilyen volt a Depeche Mode az MVM Dome-ban
srecorder • 1 nap
Rabiot: "Még nem hoztam döntést a jövőmmel kapcsolatosan"
Apuleius • 8 nap
Cikkek a címlapról
A gyermeknyelv kutatása
Megjelent: Magyarország 1977/37, 22. o. Alighanem Pszametikhosz fáraó volt az első „gyermeknyelvkutató”. Hérodotosz beszámolója szerint a fáraó kíváncsi volt rá, hogy melyik nyelv a legősibb a világon. E rejtélyt úgy vélte megoldhatónak, hogy két gyermeket a külvilágtól teljesen elzártan…
Gyermekkorom húsvétjai
Haragudtunk volna, ha elmarad a hidegvizes locsolás   A húsvétról nekem azonnal a babarózsa jut az eszembe. Emlékeim szerint ilyenkor már szinte mindig ragyogó, szép időnek örülhettünk. A kertben  kinyíltak az első tavaszi virágok: a jácint, a tulipán, a nárcisz. A kapu mellett álló babarózsabokor…
>