Logo Pic
srecorder 2022. június 28.

Ideiglenesen bezár a Turbina

turbina.jpg

Tavaly ősszel nyílt meg és kevesebb, mint egy év alatt a budapesti klubszíntér egyik kulcshelyévé nőtte ki magát a Turbina. A 8. kerületi befogadó tér azonban egy időre bezárja kapuit, mert nem kapták meg az esti rendezvények tartásához szükséges engedélyeket.

„Első 9 hónapnyi folyamatos működésünk során rengeteg hiánypótló kulturális programnak adott otthont a Turbina. Kiállítások, kortárstánc és színházi előadások, táncházak, nappali bulik, filmvetítések, kísérleti elektronika, kézműves vásárok, művészetterápiás alkalmak, Boiler Room közvetítés és Electronic Beats Fesztivál, emellett februártól különböző foglalkozásokat és iskolát szerveztünk ukrán menekült gyerekek számára, heti szintű környezetvédelmi workshopokon tudtatok részt venni az emeleten, és egy vega bisztró is helyet kapott a házban. A feltörekvő zenei tehetségek és a civil programok mind hozzáadtak az értékeinkhez, melyből összeállt Turbina Kulturális Központ”részletezi az eddigi eredményeket a vezetőség, akik az ideiglenes bezárás okaira és az újranyitás várható időpontjára is kitértek.

ILYEN VOLT A TURBINA NYITÓNAPJA.

„Sajnos azonban ezeknek az apró csodáknak egy darabig most vége szakad, ugyanis a mai napig sem kaptuk meg az esti rendezvény tartáshoz szükséges engedélyeket, amelyek nélkülözhetetlenek a fenntartható működés szempontjából. Pedig termeink hangszigeteltek, intézményünk zárt területen működik, és fokozottan ügyelünk arra, hogy ne érje zajterhelés a környéket. Ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy az engedély kiállításáig a Turbina Kulturális Központ bezár. Bízunk benne, hogy a jelenleg is beadott kérelmünket a következő hetekben elfogadják, így ősztől a ház gyermekbetegségeit javítva, tele energiával kezdhetünk bele a következő klubszezonba veletek egy megújult, fenntartható Turbinában.”

Őszre egyébként már több nemzetközi koncert is be van jelentve a Turbinába, október 4-én a régebben math-rockosabb, mostanában inkább a pop-rock felé hajló, japán tricot, 23-án pedig a műfajokon keresztül-kasul átívelő (alt-rockos, popos tánczenés és soul-jazzes) zenét játszó londoni énekes-dalszerző Nilüfer Yanya jön.

Vissza a címlapra
Recorder
A Recorder a jó popzene és a minőségi újságírás barátja. Informál, értékel, orientál, véleményt formál és szolgáltat. Célja, hogy meghatározó magyar nyelvű, független zenei weboldallá váljon.
Legjobban pörgő posztok
Nagy kakaós kalács teszt
Linda Morvai • 17 nap
Napi érdekes - 513
JTom • 5 nap
Megvan a megállapodás Koopmeiners szerződéséről?
venember83 • 4 nap
Ismét szinte tökéletes – Ilyen volt a Depeche Mode az MVM Dome-ban
srecorder • 1 nap
Rabiot: "Még nem hoztam döntést a jövőmmel kapcsolatosan"
Apuleius • 8 nap
Cikkek a címlapról
A gyermeknyelv kutatása
Megjelent: Magyarország 1977/37, 22. o. Alighanem Pszametikhosz fáraó volt az első „gyermeknyelvkutató”. Hérodotosz beszámolója szerint a fáraó kíváncsi volt rá, hogy melyik nyelv a legősibb a világon. E rejtélyt úgy vélte megoldhatónak, hogy két gyermeket a külvilágtól teljesen elzártan…
Kihagyhatatlan programok az idei Budapest Ritmón
A 2016 óta futó Budapest Ritmo világzenei fesztivál Közép-Európa egyik legjelentősebb ilyen eseménye, amely egyszerre mutat be felfedezésre méltó, még kevésbé ismert vagy éppen feltörekvő tehetségeket, illetve hozza el Magyarországra a műfaj világsztárjait. Showcase, unikális filmprogram és…
>