Most egy híres spanyol kolbász mexikói változatát készítettük el. Megmutatjuk az átalakulásokat, hogy miért érdemes megvárni a teljes érlelést, higgyétek el, megéri.
Hozzávalók:
A vajon a paprikát az almával a fokhagymával kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a tejszínt, az ecetet és az ek sherryt. A darált húst, az előbbi módon készült masszát, fűszereket összedolgozzuk.
Közben pelenkából vagy más jól szellőző vászonból kisebb darabokat vágunk, ezeket pedig beáztatjuk az alábbi módon. 3 rész víz, egy rész sherry, érdemes kapásból 3 dl víz, 1 dl sherry keveréket csinálni. A vászon darabkákba kisebb kolbászokat formázunk, betöltjük lezárjuk a végeit. 7 cm-nél ne legyen vastagabb. Az első érlelési idő centiméterenkét 1 nap. A sherry víz keverékkel naponta 2-szer spricceljük be, olyan helyen tároljuk, ahol a hőmérséklet kb 20 fok körüli vagy nem sokkal melegebb és nem találkozik legyekkel és más bogarakkal, felkötjük, lógatjuk, hogy ne érjenek egymáshoz.
A termék. 7 nap letelte után mutatjuk milyen lett, egy kellemes lágy finom felvágott. Innentől hűtőben tároljuk a vászonban.
Itt pedig 2 hónap érlelés hűtőben történik. Megéri várni a vásznon végül nemes penész is megjelenhet, de ez nem baj. Kicsomagoljuk, átmossuk a felvágottat és tökéletes finom házi chorizonk van. Sokszor fogom csinálni és mutatunk majd másféle hasonló elven készült házi finomságot. Jobb, mint a bolti, olcsóbb és tudjuk miből van! Jó étvágyat!