Logo Pic
sutissari 2023. december 25.

Ez nasi lesz a kelléke, a hosszú szilveszteri estéknek

dsc_0010_1.jpg

dsc_0002_1.jpg

dsc_0012_1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 360 g liszt
  • 144 g reszelt sajt
  • 5 g só
  • 108 g tej
  • 72 g vaj
  • 1 kk. cukor
  • 1 db alma

Lekenéshez: felvert tojás+ reszelt sajt

 

Elkészítése:

  1. A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
  2. A száraz anyagokat a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Ha már félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot.
  4. A tésztát a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára.
  5. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kis darabokra vágjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az almás-sajtos rudakat.
  7. Meleg helyen kelesztjük 30 percig.
  8. A végén tojással lekenjük és megszórjuk sajttal a tetejüket.
  9. Előmelegített sütőben 210°C-on 10 percig süssük az almás-sajtos rudakat.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)

 

Vissza a címlapra
SütiSári
Legjobban pörgő posztok
A PSV elleni mérkőzés
Apuleius • 5 nap
Emma Stone a furaság királynője. A kegyelem fajtái (filmkritika)
onozorobi • 5 nap
Az Empoli elleni mérkőzés
venember83 • 7 nap
Szele Tamás: A személyhívók titka
Szele Tamás • 3 nap
„Megfogtam a gitár nyakát, és egy lekváros pirítós volt” – Lazarvs a Koncertsztorik podcastban
soostamas • 12 nap
Cikkek a címlapról
Horváth-Léderer kúria, Békésszentandrás
A korábbi bejegyzésekben olvashattátok, hogy Békés megyében nagyon sok kastély és kúria van, igazi nagyhatalom a megye. Korábban a jelenleginél nagyságrendekkel több épület állt, de sajnos nagy részük az enyészeté lett. Ma este Békésszentandrásra, az idegenforgalmáról híres nagyközségbe látogatunk…
Mi a szorongás és miért egyre gyakoribb a mai társadalomban?
Mi a szorongás és miért egyre gyakoribb a mai világban? A szorongás napjaink egyik legelterjedtebb mentális egészségi problémája. Bár természetes reakció stresszes helyzetekre, a modern világban egyre több ember küzd a szorongás különböző formáival. De mit is jelent valójában a szorongás, és miért…
>